andersbilder.blogg.se

Jag tecknar och målar mycket. Mina bilder är ämnet för bloggen. Jag bor i Skara och du når mig på anders_lundgren@speedmail.se eller telefon 073-7013658. Eventuell försäljning av bilder sker mot faktura. Information om beställningar finns i inlägg från 1/10-2015.

Kroki

Publicerad 2016-04-29 00:21:37 i Allmänt,

 
Tecknade kroki i Skövde i går (torsdag). Nedan är några bilder från detta.
 

Prisgris och lite annat

Publicerad 2016-04-13 09:03:11 i Allmänt,

Tavlan av prisgrisen var en present till min lille brorson som fyllde år nyligen. Han tycker om pengar, så en prisad spargris verkade som ett lämpligt motiv. Ingen jätteambitös bild. Den blev kanske i stelaste laget. Jämför med de andra bilderna nedan.
 
Framtiden får utvisa hur fria mina bilder blir i slutändan; bilden jag lagt en svart ram kring är ganska abstrakt, men man kan tänka sig moln över en byggnad med en skugga till vänster om sig. Abstrakta bilder som man kan upptäcka föreställer något kan ha sin tjusning tycker jag.
 
Den sista bilden föreställer utsikten från mitt fönster på S:ta Annagatan (minus alla träd).
 

Lite barnsligare - lite bättre

Publicerad 2016-04-01 02:10:51 i Allmänt,

Blev klar med ett barnporträtt nyligen - en beställning och en väldigt nyttig erfarenhet. Är på det stora hela nöjd med hur jag löste uppgiften - mycket bättre kan jag knappast göra det med den kunskap jag har idag. Skönt att det blev en lite friare tavla och måleriet inte så stelt som jag haft en tendens till.
 
Har också börjat lura på en tavla med kortspelande dockor - whiskey versionen är faktiskt målad "ur huvudet", utan något motiv att snegla på. Att göra studier för att lära sig hur saker ser ut är säkert viktigt, men åtminstone för mig är det nog vettigt att inte alltid ha ett motiv att titta på - det är så lätt att jag bara avbildar och glömmer att uttrycka mig.
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela