andersbilder.blogg.se

Jag tecknar och målar mycket. Mina bilder är ämnet för bloggen. Jag bor i Skara och du når mig på anders_lundgren@speedmail.se eller telefon 073-7013658. Eventuell försäljning av bilder sker mot faktura. Information om beställningar finns i inlägg från 1/10-2015.

Sommarkurs igen

Publicerad 2016-08-15 10:03:58 i Allmänt,

Var på sommarkurs i måleri på Hellidens folkhögskola i Tidaholm i förra veckan. Var även där förra året. Tycker väldigt bra om atmosfären på Helliden, mycket trevliga människor där. Under veckan tog jag nog ytterligare ett steg mot lite mindre stela bilder. Nedan är några krokier från veckan. Använde sedan krokier för några snabba målningar. Gjorde även några snabba självporträtt (ett här nedan). Den sista av bilderna nedan är den jag spenderade mest tid på.
 

Några studier

Publicerad 2016-08-05 06:23:58 i Allmänt,

Första bilden är ingen studie utan en förberedelse till en tavla. Av de två studierna har jag nog spenderat mest tid på den sista, och det syns väl också på resultatet. Kommer nog göra lite längre studier i framtiden, tror det är mer givande i min situation än att spendera en massa tid på att ställa upp nya motiv hela tiden. Jag bor trångt, men har gjort en mycket enkel liten "holk" där jag kan ställa upp ett motiv - på så vis kan jag ställa undan motivet tills jag ska arbeta på det nästa gång.
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela