andersbilder.blogg.se

Jag tecknar och målar mycket. Mina bilder är ämnet för bloggen. Jag bor i Skara och du når mig på anders_lundgren@speedmail.se eller telefon 073-7013658. Eventuell försäljning av bilder sker mot faktura. Information om beställningar finns i inlägg från 1/10-2015.

Blandat

Publicerad 2016-05-27 14:40:43 i Allmänt,

Först en studie och ett roligt experiment med att göra pappersmodeller (av svampar). Vore skoj att lära sig göra lite proffsigare modeller. Att modellerna blir förenklade kanske inte gör så mycket, åtminstone när man avbildar måste man ständigt förenkla i vilket fall som helst (frågan är bara om förenklingarna är goda eller dåliga).
Sedan några enkla bilder (ser hörnen på mina bilder konstiga ut i bland beror det säkert på att jag klämt fast dem medan jag arbetar - och under klämman blir det omålat; likgiltigt när jag bara leker med idéer). 
Sist en tavla jag tror är färdig - motivet kommer från Vinninga.
 
 
 
 

Solbränd ängel

Publicerad 2016-05-13 09:34:12 i Allmänt,

- men hon landade åtminstone mjukt =)  . Tillhör nog det bästa jag gjort, men hade det varit ett lite ambitiösare arbete hade jag kanske korrigerat några småsaker. Jag vet inte så mycket om hur "blicken vandrar i bilden", men jag tycker det finns ganska uppenbara riktningar i bilden (kudden, underarm, överarm, ryggen, ramen på tavlan i bakgrunden).
 
På förarbetet tycker jag tavlan i bakgrunden blev ganska lyckad.
 

Billigt och gammalt

Publicerad 2016-05-08 22:44:55 i Allmänt,

Första bilden är en studie jag gjorde. Underlaget är pärm som jag lagt akrylpasta på (det finns folk som har pärmar till att organisera papper, men har man en kniv så kan man skära bort mittdelen och får två bitar att måla på =) . Verkar vara en hyfsad lösning om man vill ha något rejälare än papper att göra enklare grejor på, formatet blir förstås bara drygt A4 med en vanlig pärm - men hittar man begagnade pärmar kan det bli ett väldigt billigt underlag.
 
Den andra bilden är bara en gammal grej.
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela