andersbilder.blogg.se

Jag tecknar och målar mycket. Mina bilder är ämnet för bloggen. Jag bor i Skara och du når mig på anders_lundgren@speedmail.se eller telefon 073-7013658. Eventuell försäljning av bilder sker mot faktura. Information om beställningar finns i inlägg från 1/10-2015.

Skövde konstskola =)

Publicerad 2017-08-26 05:44:08 i Allmänt,

Har börjat plugga på Skövde konstskola. Jag tycker visserligen att jag lär mig massor på egen hand, men jag har vissa definitiva brister i min kunskap som en (bra) konstskola säkert kan hjälpa mig åtgärda snabbare. Första fotot nedan är från gårdagens kroki.
 
 
I onsdags var jag på upprop i Tidaholm. Skövde konstskola tillhör Hellidens folkhögskola, som har lokaler i ett slott. Väldigt ambitiösa konststudenter kan alltså börja med att erövra slottet som ett första steg mot världsherravälde.
 
 
Själv nöjer jag mig med att komma väl förberedd till utbildningen. Nedan är några studier i olika färger - att avbilda ett motiv med en begränsad färgskala, exempelvis bara gröna saker, är säkert en utmärkt övning för att öva upp sin känslighet när det gäller små skillnader i färg (det finns gröna färger med mycket blått i sig, men också de med mycket gult, det finns klara gröna färger och de som är brutna...). 
 
 
Ingen vidare fotokvalitet på bilderna i denna post,  men en vacker dag kanske jag lär mig fota också.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela